TIETOSUOJA- JA EVÄSTEPERIAATTEET

TÄRKEÄÄ – LUE HUOLELLISESTI

Tervetuloa käyttämään Merck Oy:n (jäljempänä ”Merck” tai ”me”) verkkosivustoa. Suhtaudumme vakavasti tietosuojaan ja luottamuksellisiin tietoihin. Noudatamme soveltuvaa kansallista ja eurooppalaista tietosuojasääntelyä. Näissä tietosuoja- ja evästeperiaatteissa kerromme, mitä henkilötietoja saatamme kerätä ja miten käytämme niitä.

Näissä periaatteissa ja sivustomme käyttöehdoissa (sekä muissa jäljempänä mainituissa asiakirjoissa) määritetään perusteet, joiden mukaisesti käsittelemme sinulta keräämiämme tai meille antamiasi henkilötietoja.

Käyttämällä sivustoamme vahvistat hyväksyväsi nämä tietosuoja- ja evästeperiaatteet ja sitoutuvasi noudattamaan niitä. Ellet hyväksy näitä periaatteita, älä käytä sivustoamme.

Lue seuraava teksti huolellisesti. Siinä kerrotaan henkilötietoja koskevista linjauksistamme ja käytännöistämme sekä siitä, miten käsittelemme henkilötietojasi. Merck Oy on tietosuojalainsäädännössä mainittu rekisterinpitäjä.

  1. Saatamme kerätä ja käsitellä seuraavia sinua koskevia tietoja:

  1. Luovutat meille tietoja www.minultasinulle.fi- sivustolla lähettäessäsi viestin sivuston viestityökalun kautta. Halutessasi luovutat meille tietoja käyttäessäsi sivuston viestityökalua. Viestityökalun käyttö ei vaadi henkilötietojen luovuttamista. Lähetettäviin tietoihin kuuluu vapaa teksti kohdassa ”Kannustus MS potilaalle”. Säilytämme tietoja niin kauan kuin pyytämäsi palvelun suorittaminen vaatii, kuitenkin enintään 12 kuukautta. Käsittelemme henkilötietoja vain näissä periaatteissa kuvattuihin tarkoituksiin ja vain rekisteriselosteessa määriteltyjen tarkoitusten vaatimassa laajuudessa

  2. Lisäksi saatamme pyytää sinulta tietoja, jos ilmoitat sivustollamme esiintyvästä ongelmasta.

  3. Saatamme säilyttää yhteydenottoosi liittyvän kirjeenvaihdon.

  4. Saatamme kerätä ja käsitellä tietoja vierailuistasi sivustollamme, kuten liikennetietoja, paikkatietoja ja muita viestintätietoja sekä tietoja käyttämistäsi resursseista.

  1. IP-osoitteiden käyttö. IP-osoite (internetprotokollaosoite) on numerosarja, joka annetaan tietokoneellesi automaattisesti aina, kun muodostat internetyhteyden. Internetpalvelimet tunnistavat tietokoneesi sille verkkoistuntosi aikana annetun IP-osoitteen perusteella.

Merck tai puolestamme toimivat ulkopuoliset yhtiöt voivat kerätä järjestelmähallintoa ja sivustomme käytön tarkkailua varten tietokonettasi koskevia tietoja, kuten IP-osoitteita sekä tietoja käyttöjärjestelmän ja selaimen tyypistä, jos ne ovat saatavilla. Emme yleensä liitä käyttäjän IP-osoitetta käyttäjän henkilökohtaisesti tunnistettaviin tietoihin. Tämä tarkoittaa sitä, että jokaisen käyttäjän istunto tallentuu lokiin, mutta käyttäjä säilyy meihin nähden nimettömänä. Saatamme kuitenkin käyttää IP-osoitteita sivustomme käyttäjien tunnistamiseen, jos katsomme sen tarpeelliseksi voidaksemme valvoa käyttöehtojemme noudattamista tai suojata palveluamme, sivustoamme tai muita käyttäjiä.

  1. Evästeet. Evästeet ovat pieniä tekstitiedostoja, joita verkkosivustot tallentavat tietokoneellesi, kun vierailet niillä. Niitä käytetään laajasti verkkosivustojen toiminnan turvaamiseksi tai tehostamiseksi sekä antamaan sivuston omistajille tietoa. Alla olevassa taulukossa on lisätietoja käyttämistämme evästeistä ja niiden käyttötarkoituksesta.

Eväste

Käyttötarkoitus

Tyyppi

Pysyvän evästeen vanhentumisaika

_ga Käytetään vierailijan tunnistamisessa ja sivuston käytön seurannassa Google Analytics / Pysyvä 2 vuotta
_gid Käytetään vierailijan tunnistamisessa ja sivuston käytön seurannassa Google Analytics / Pysyvä 1 vuorokausi
_gat_gtag_UA_61266088_18 Käytetään vierailijan tunnistamisessa ja sivuston käytön seurannassa Google Analytics / Istuntokohtainen Poistetaan, kun selain suljetaan
NID Käytetään bottien tunnistamisessa google.com / Istuntokohtainen Poistetaan, kun selain suljetaan

Voit estää evästeet käyttämällä selaimesi asetuksia, joiden avulla voit kieltää kaikkien tai joidenkin evästeiden käytön. Jos käytät selaimen asetuksia, joilla estetään kaikki evästeet (myös olennaiset evästeet), et välttämättä pysty käyttämään sivustoamme tai kaikkia sen osia. Lisätietoja evästeistä, muun muassa siitä, miten näet tietokoneellesi tallennetut evästeet ja miten niitä hallinnoidaan ja poistetaan, on osoitteessa www.allaboutcookies.org.

  1. Missä säilytämme henkilötietojasi? Keräämiämme tietoja saatetaan siirtää Euroopan talousalueen (”ETA”) ulkopuolelle tai säilyttää ETA:n ulkopuolella. Lisäksi tietoja käsittelevät työntekijät, jotka ovat meidän tai jonkin toimittajamme palveluksessa, saattavat toimia joko ETA:lla tai sen ulkopuolella. Henkilötietoja luovuttamalla annat suostumuksesi tällaiseen tietojen siirtoon, säilyttämiseen tai käsittelyyn. Varmistamme, että henkilötietosi suojataan tällöin sovellettavan kansallisen lainsäädännön ja Euroopan unionin tietosuojasääntelyn edellyttämällä riittävällä tasolla. Ryhdymme kaikkiin kohtuullisesti arvioiden tarpeellisiin toimiin varmistaaksemme, että tietojasi käsitellään turvallisesti ja näiden tietosuoja- ja evästeperiaatteiden mukaisesti.

Kaikki antamasi tiedot tallennetaan suojatuille palvelimillemme. Sinun vastuullasi on pitää salassa salasana, joka sinulle on annettu tai jonka olet valinnut rekisteröityessäsi sivustoomme sen käyttöä varten. Älä luovuta salasanaa kenellekään.

Tietojen siirtäminen internetissä ei valitettavasti ole täysin turvallista. Vaikka teemme parhaamme henkilötietojesi suojaamiseksi, emme voi taata sivustomme kautta siirtämiesi tietojen turvallisuutta. Tietojen siirtäminen tapahtuu aina omalla riskilläsi. Kun olemme vastaanottaneet tietosi, noudatamme aina tarkkoja menettelytapoja ja käytämme korkeatasoisia turvallisuusominaisuuksia tietojen luvattoman käytön estämiseksi.

  1. Miten käytämme sinua koskevia tietoja? Emme käytä tietojasi muihin kuin alla nimenomaisesti määriteltyihin tarkoituksiin.

Voimme käyttää tietojasi

  1. ottaaksemme sinun yhteyttä alla kuvatulla tavalla

  2. varmistaaksemme, että sivustomme sisältö esitetään sinun ja tietokoneesi kannalta mahdollisimman tehokkaasti

  3. tarjotaksemme sinulle palvelumme (mahdollisia) interaktiivisia toimintoja niin halutessasi

  4. tiedottaaksemme sivustoomme julkaistavista päivityksistä.

  1. Tietojesi luovuttaminen. Voimme luovuttaa tietojasi (Euroopan unionin yleisessä tietosuoja-asetuksessa tarkoitetuille) kolmansille osapuolille ainoastaan seuraavissa tilanteissa:

  1. jos Merckistä tulee yrityskaupan tai muun yritysjärjestelyn osapuoli. Tällöin voimme luovuttaa henkilötietosi yrityskauppaan osallistuvalle kolmannelle osapuolelle. Mahdollisen tietojen luovutuksen ainoana tarkoituksena on varmistaa sinulle mahdollisesti tarjottujen palvelujen jatkuvuus.

  2. jos laki velvoittaa meitä luovuttamaan tietosi, jotta voimme esimerkiksi ilmoittaa lääkkeeseen liittyvistä haitoista, soveltaa käyttöehtojamme tai valvoa niiden noudattamista taikka suojata oikeuksiamme ja omaisuuttamme tai muiden oikeuksia ja omaisuutta.

  1. Kolmansien osapuolten verkkosivustot. Sivustollamme voi ajoittain olla linkkejä kolmansien osapuolten verkkosivustoihin ja päinvastoin. Jos käytät tällaisia ulkopuolisiin verkkosivustoihin johtavia linkkejä, huomaa, että kyseisillä verkkosivustoilla on omat tietosuojaperiaatteensa, joista emme millään tavoin vastaa. Tarkasta nämä periaatteet, ennen kuin syötät henkilötietojasi sivustoihin. Oikeus saada tietoja. Sovellettavan lain perusteella sinulla on oikeus saada itseäsi koskevat tiedot ja pyytää niiden oikaisemista tai poistamista. Voit käyttää tätä oikeuttasi sovellettavan lain mukaisesti.

  2. Miten kauan tietojani säilytetään? Säilytämme tietoja niin kauan kuin lakisääteinen velvollisuutemme tai pyytämäsi palvelun suorittaminen vaatii tai niin kauan kuin sovellettavassa suostumuksessa on sovittu.

  3. Suostumuksen peruuttaminen. Voit milloin tahansa peruuttaa näiden tietosuoja- ja evästeperiaatteiden ja sivustomme käytön ehtoja koskevan suostumuksesi. Ilmoita peruutuksesta Merck Oy:lle (+358 9 867 8700). Kun pyyntösi on vastaanotettu, tietosi poistetaan niin pian kuin kohtuudella mahdollista ja sivuston käyttöoikeutesi lakkaa.

  4. Tietosuoja- ja evästeperiaatteiden muutokset. Saatamme aika ajoin päivittää tietosuoja- ja evästeperiaatteitamme. Ne on hyvä tarkistaa säännöllisin väliajoin: näin pysyt selvillä siitä, miten autamme suojaamaan keräämiämme henkilötietoja. Jatkamalla Sivuston käyttöä hyväksyt tietosuoja- ja evästeperiaatteet päivityksineen.

  5. Yhteystiedot. Jos sinulla on kysymyksiä, huomautuksia tai pyyntöjä, jotka koskevat näitä tietosuojaperiaatteita tai rekisteriselostetta, evästeperiaatteita (kohdan 9 lisäksi) tai muuta sivuston aineistoa, ota yhteyttä Merck Oy:hyn (+358 9 867 8700).